Wonen in de Veluwe

Wie zich in Smachtenburg begeeft, wordt omarmd door een fijne, dorpse gezelligheid. Het aangezicht vertelt direct dat het hier aangenaam wonen is in, volgens velen, hét mooiste natuurgebied van Nederland, de Veluwe.

Wonen waar natuur begint

Het aan de noordoostzijde van Harskamp gelegen plangebied Smachtenburg vormt een brug tussen het met overdaad aanwezige groen en de gebouwde omgeving van het Gelderse dorp. Aan de noordzijde wordt het plangebied begrensd door een bosrijk recreatiepark en staat het aan de oostzijde via enkele honderden meters agrarisch grondgebied in open verbinding met de Veluwe. Met recht kunnen we stellen dat hier geldt: ‘wonen waar natuur begint.’

Praktisch alles tot je beschikking

Harskamp is voorzien van allerlei winkels voor de dagelijkse boodschappen. Een supermarkt, drogisterij, bakkerij en slager zijn allemaal aanwezig. Ook zijn er meerdere restaurants, mocht u zich culinair willen laten verwennen. Met de wat grotere plaatsen Barneveld en Ede op nog geen 20 minuten rijafstand, heb je praktisch alles tot je beschikking. Indien u van stedelijke reuring houdt, is het centrum van Amersfoort, Arnhem en Apeldoorn in nog geen 30 minuten te bereiken.

Sporten kan in Harskamp in overvloed. Denk aan voetballen bij SV Harskamp, tafeltennis bij TTV Smash of heerlijk wandelen door de vlindertuin Passiflorahoeve, bestaande uit maar liefst 5 uitgebreide vlindertuinen.

Genieten in de natuur

Op fiets- en loopafstand liggen de natuurgebieden Kootwijkerzand en Hoog Buurlose Heide én nationaal park De Hoge Veluwe. De wandelroute Harskamperdennen ligt straks nagenoeg om de hoek en geeft elke natuurliefhebber de mogelijkheid het prachtige landschap te aanschouwen. Een zaterdagmiddag of zondagochtend welbesteed.